Zubní lekári sa obávajú dopadov krízy na rozsah a dostupnosť ošetrení

25.04.2009 Poprad

Tatranská Lomnica 25. apríla (TASR) - Delegáti Jarného snemu Slovenskej komory zubných lekárov (SKZL) dnes v Tatranskej Lomnici vyjadrili obavy, že v prípade obmedzenia finančných tokov zo strany zdravotných poisťovní, ...
Účastníci snemu v prijatom vyhlásení konštatovali, že vnímajú hospodársku krízu a s tým spojené zníženie odvodov do zdravotných poisťovní. Tento stav môže viesť ku zhoršenej platobnej schopnosti zdravotných poisťovní. Už v súčasnosti poddimenzované financovanie zo strany zdravotných poisťovní vedie k situácii, že zubní lekári nie sú schopní napĺňať povinnosti vyplývajúce z legislatívnych zmien, ktoré majú veľký finančný dopad na zubné ambulancie.
Jarný snem SKZL sa konal v hoteli Titris v Tatranskej Lomnici. Približne 90 delegátov si vypočulo správu prezidenta komory. Predsedovia orgánov komory vo svojich správach podrobne priblížili svoju činnosť a tiež činnosť členov výborov za ostatné obdobie. Počas rokovania vystúpili aj prezidenti jednotlivých regionálnych komôr, ktorí informovali o živote a dianí vo vlastných regiónoch.
Snemu predchádzalo v piatok 24. apríla zasadnutie Prezídia a Rady SKZL.
 

Vyberte región